| Tytuł: | Problematyczna cera naczynkowa |
| Autor: | marzena 10.3.2011, 09:40 |
| Cześć Macie może jakieś sprawdzone sposoby na poradzenie sobie z cerą naczynkową? Zaczynam na poważnie walczyć z tą niedoskonałością, a przed ślubem to dodatkowa motywacja:) Chodzi mi przede wszystkim o jakiś dobry podkład i rady dotyczące pielęgnacji takiej naczynkowej skóry. Kto ma, ten wie jaka to potrafi być masakra:) | |
| Autor: | nina 10.3.2011, 14:37 |
| A możesz powiedzieć z czym dokładnie masz problem? Jakie masz oznaki? | |
| Autor: | monika 14.3.2011, 08:35 |
| przy takiej skórze trzeba uważać na wszystko jedzenie, klimat, kosmetyki nawet leki. ja wypróbowałam leki przeciwbólowe już chyba wszystkie i praktycznie żadnego uczulenia nie miałam po pyralginie więc jakby ktoś z was miał jakiś problem z bólem to właśnie ją polecam | |
| Autor: | klaudia 14.3.2011, 12:52 |
| dobrze wiedzieć, że po pyralginie nie miałaś żadnych skutków ubocznych w postaci zmian na skórze teraz jak mnie coś będzie bolało to biorę ją śmiało | |
| Autor: | monika 15.3.2011, 09:07 |
| no mi na pewno nie zaszkodziła pyralgina więc mogę ją polecać | |
| Autor: | luiza 18.3.2011, 08:43 |
| jeśli chodzi o pielęgnację, makijaż to powinnaś się skonsultować z dermatologiem lub dobrą kosmetyczką | |

Skóra mieszana
Osoby mające skórę mieszaną, mają niejako problem podwójny, gdyż muszą radzić sobie z cerą tłustą, jak i suchą, ponieważ nos, podbródek i czoło wydzielają więcej sebum niż pozostałe sfery twarzy, stąd pod oczami i na policzkach skóra może być wyraźnie sucha.
Cera naczyniowa
Gdy naczynka krwionośne zaczynają pękać zostawiają na naszej twarzy trwałe ślady, które mogą przypominać małe pajęczyny. Jest to najbardziej charakterystyczny objaw cery naczyniowej.
Choroby skóry
Choroby skóry mogą mieć różne przyczyny. Bardzo często są one wywołane przez wirusy lub nienależytą pielęgnację. W wielu przypadkach choroby skóry mają podłoże immunologiczne bądź też genetyczne. Generalnie każde schorzenie skórne jest wywołane przez inne czynniki determinujące powstawanie chorób