Skóra naczynkowa

skora-naczynkowa_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Problematyczna cera naczynkowa

Tytuł:Problematyczna cera naczynkowa
Autor:marzena
10.3.2011, 09:40
Cześć Macie może jakieś sprawdzone sposoby na poradzenie sobie z cerą naczynkową? Zaczynam na poważnie walczyć z tą niedoskonałością, a przed ślubem to dodatkowa motywacja:) Chodzi mi przede wszystkim o jakiś dobry podkład i rady dotyczące pielęgnacji takiej naczynkowej skóry. Kto ma, ten wie jaka to potrafi być masakra:)

Autor:nina
10.3.2011, 14:37
A możesz powiedzieć z czym dokładnie masz problem? Jakie masz oznaki?

Autor:monika
14.3.2011, 08:35
przy takiej skórze trzeba uważać na wszystko jedzenie, klimat, kosmetyki nawet leki. ja wypróbowałam leki przeciwbólowe już chyba wszystkie i praktycznie żadnego uczulenia nie miałam po pyralginie więc jakby ktoś z was miał jakiś problem z bólem to właśnie ją polecam

Autor:klaudia
14.3.2011, 12:52
dobrze wiedzieć, że po pyralginie nie miałaś żadnych skutków ubocznych w postaci zmian na skórze teraz jak mnie coś będzie bolało to biorę ją śmiało

Autor:monika
15.3.2011, 09:07
no mi na pewno nie zaszkodziła pyralgina więc mogę ją polecać

Autor:luiza
18.3.2011, 08:43
jeśli chodzi o pielęgnację, makijaż to powinnaś się skonsultować z dermatologiem lub dobrą kosmetyczką

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

skora-naczynkowa_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Skóra mieszana
Osoby mające skórę mieszaną, mają niejako problem podwójny, gdyż muszą radzić sobie z cerą tłustą, jak i suchą, ponieważ nos, podbródek i czoło wydzielają więcej sebum niż pozostałe sfery twarzy, stąd pod oczami i na policzkach skóra może być wyraźnie sucha.

Czy wiesz, że...

Cera naczyniowa
Gdy naczynka krwionośne zaczynają pękać zostawiają na naszej twarzy trwałe ślady, które mogą przypominać małe pajęczyny. Jest to najbardziej charakterystyczny objaw cery naczyniowej.

Polecamy

Choroby skóry
Choroby skóry mogą mieć różne przyczyny. Bardzo często są one wywołane przez wirusy lub nienależytą pielęgnację. W wielu przypadkach choroby skóry mają podłoże immunologiczne bądź też genetyczne. Generalnie każde schorzenie skórne jest wywołane przez inne czynniki determinujące powstawanie chorób

W czasach międzywojennych ubieg ego wieku rozpoczęto badania nad szczególną substancją czynną o nazwie metamizol, która jest znana i stosowana aż do obecnych czasów. Dzięki swojej szybkości dzia ania oraz wyjątkowej skuteczności w uśmierzaniu bólu i gorączki zyska uznanie większości Polaków i ludzi na ca ym świecie. Dość powiedzieć, że jego sprzedaż rocznie sięga, aż 75 milionów tabletek. Metamizol po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1922 roku. Pyralgina to nic innego jak metamizol sodowy, posiadający właściwości przeciwzapalne oraz przeciwbólowe.